מקרוני גבינה

זמן הכנה 25 דקות
6 מנות

מצרכים

  • 200 גרם פסטה מקרוני
  • 1.5-2 כוסות חלב
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כף קמח
  • 1 כף חמאה
  • 3 כפיות מדידה אבקת פדיאשור בטעם וניל, כפית המדידה מצורפת לפחית
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • קורט מלח
  • פלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה

  1. המיסו במחבת את החמאה והוסיפו את הקמח. ערבבו, אך אל תתנו לרביכה להשחים. צננו.
  2. חממו את החלב ואבקת הפדיאשור עד לסף רתיחה למשך 30 דקות יחד עם הבצל הקצוץ ועלה הדפנה.
  3. הוציאו את הבצלים, הוסיפו את רביכת הקמח והחמאה והביאו לרתיחה עד להסמכת התערובת.
  4. הוסיפו את הגבינות המגורדות והתבלינים, ושמרו על חום הרוטב.
  5. בשלו את הפסטה במים רותחים שהומלחו עד לדרגת "אל דנטה". אל תתנו לפסטה להתרכך יתר על המידה.
  6. סננו את הפסטה, ערבבו עם רוטב הגבינה והגישו חם.

מתכון זה הינו המלצה בלבד. ערכי רכיבי המוצר עלולים להשתנות לאחר חימום או הקפאה.