מאת: רונית דוייב, RD, M.Sc Nutr, המנהלת הרפואית של אבוט

אסטרטגיות מפתח למעקב יעיל אחר גדילת ילדים


Growth Pediasure

 

 

מדוע חשוב לעקוב אחר מדדי גדילה?כיצד נכון לעקוב אחר הגדילה?מה פירוש התוצאות?
כדי להבטיח שילדינו  מתפתחים באופן בריא ולזהות בעיות אפשריות כמה שיותר מוקדם.ישנם שיטות וכלים שונים שהורים יכולים להשתמש בהם כדי לעקוב אחר הגדילה, כולל עקומות גדילה ומדידות.בשורה האחרונה, כיצד לפרש את נתוני הגדילה, להבין מה נורמלי ומתי יש צורך לפנות לייעוץ מקצועי.

 

להלן מדריך המסביר כל מה שאנו צריכים לדעת כדי לעקוב אחר הגדילה של ילדינו.

יותר מוקדם יותר טוב!

גדילה לגובה הינו מדד חשוב לבריאות הכללית ולמצבו התזונתי של ילדכם. מדידה מדויקת וניטור קבוע של הגובה והמשקל של ילדייך בהשוואה לנתונים הממוצעים לפי גיל יכולים לעזור בזיהוי בעיות גדילה.

עיכוב בגדילה עשוי להצביע על מצבים רפואיים או על חסרים תזונתיים שיכולים להשפיע על התפתחותו הפיזית והקוגנטיבית של הילד. במידה ויש בעיות גדילה כלשהן חשוב מאוד לזהות אותן ולטפל בחוסרים תזונתיים מוקדם ככל האפשר כדי להפחית את ההשפעה השלילית על הגדילה וההתפתחות של הילדים. התחילו לעקוב אחר גדילת ילדכם כבר היום!

חשיבות המעקב אחר הגובה

עלייה תקינה בגובה היא מדד המעיד על צריכה תזונתית מספקת ומצביעה על כך ש:

  • הגוף מקבל רכיבים מזינים בכמות נאותה כדי לתמוך בהצלחה בייצור רקמות חדשות כגון שרירים ועצמות השלד המשפיעות על גדילה לגובה.
  • התפקודים ההורמונליים והמטבוליים של הגוף פועלים ביעילות ותומכים גם בגדילה של המוח ומערכת השלד.

האם ילדכם ממצים את פוטנציאל הגדילה שלהם?

ילדים להורים גבוהים נוטים להיות גבוהים יותר מילדים בני אותו גיל שהוריהם נמוכים. אבל ישנם מצבים בהם ילדים להורים גבוהים נראים נמוכים יותר מבני גילם, במקרה זה ייתכן והילד אינו משיג את הגובה הצפוי לו מבחינה  גנטית. לנו כהורים, יש יכולת לתמוך בגדילת ילדינו על ידי חישוב הגובה הפוטנציאלי באמצעות הגובה של ההורים.

חשבו את הגובה הפטנציאלי של ילדיכם

עבור פוטנציאל גובה של בנים: יש להוסיף 13 ס"מ לגובה האם ולאחר מכן להוסיף את גובה האב. חשבו ממוצע על ידי חלוקת התוצאה ב- 2  (סכום גובה האם + 13 + גובה האב, חלקי 2).

עבור פוטנציאל גובה של בנות: יש להפחית 13 ס"מ מגובה האב, ולאחר מכן הוסיפו את גובה האם. חשבו ממוצע על ידי חלוקת התוצאה ב- 2  (סכום גובה האב פחות 13 + גובה האם, חלקי 2).

האם ילדכם מממש את הפוטנציאל?

ישנן עקומות גדילה של גובה לגיל. בידקו באיזה אחוזון גדילה נמצא ילדכם ביחד לבני גילו. עיקבו אחר אותה עקומה ובידקו מהו גובהו המשוער בגיל 18 על פי אותה עקומת גדילה במידה וישאר על עקומת גדילה זו.

אם יש פער בין הגובה העתידי שחישבתם בנוסחה לעיל לבין הגובה המשוער על פי עקומת הגדילה והפער קטן או שווה מ- 8.5 ס"מ, אזי בסבירות גבוהה שהגובה של ילדיכם מתאים לפוטנציאל הגנטי שלו. אם הפער גדול מ- 8.5 ס"מ יתכן וילדיכם אינו ממצה את הפוטנציאל הגדילה לגובה שלו.

מעקב אחר גדילת ילדים

 

על מחשבון הגדילה של פדיאשור כבר שמעתם?

מדדו את הגובה של ילדיכם והציבו אותם על עקומות הגדילה המתאימות לפי גיל הילד.
עיקבו אחר קצב העליה בגובה של ילדכם על ידי מעקב אחר אחוזוני גדילה באופן קבוע בעזרת מחשבון הגדילה שבאתר, כדי לוודא שהגדילה ממשיכה בקצב תקין וילדכם מממש את פוטנציאל הגדילה שלו והוא מקבל את התזונה המתאימה לתמיכה בגדילתו.

תזונה מלאה ומאוזנת לתמיכה בגדילה והגנה חיסונית

במהלך השנים הילד גדל ומתפתח מבחינה גופנית וקוגניטיבית ולמעשה עד גיל 10 הוא צפוי להשלים 70% מהגדילה לגובה. לפיכך ישנה חשיבות גדולה בצריכה תזונתית מספקת, עם כמות חלבון נאותה ומתן ויטמינים ומינרלים על פי הנידרש. ההבטחה שלילדכם תהיה תזונה מלאה בתקופת הגדילה היא קריטית למימוש הפוטנציאל הגנטי שלו.

האם ילדיכם זקוק להשלמה תזונתית?

במצבים בהם הצריכה התזונתית ממזון אינה אופטימלית, וישנו רצון לתמוך בגדילת ילדיכם, כדאי שתכירו את פדיאשור. פדיאשור הינו אבקה להכנת משקה להשלמה תזונתית, בטעם שילדים אוהבים, קל להכנה, עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים ומזינים ותומך בגדילתם של ילדים כבר למעלה מ- 30 שנה. במחקרים קלינים1-3 הוכח שפדיאשור תומך ב50% יותר צמיחה לגובה* בשילוב עם ייעוץ תזונתי לעומת ילדים שקיבלו רק ייעוץ תזונתי. ניתן לשלב אותו בתפריט היומי בין הארוחות או להחליף חטיפים או ארוחות ביניים. יש להתייעץ עם רופא או דיאטנית לפני השימוש.

פדיאשור – לשימוש בהמלצה ובפיקוח של רופא /דיאטן

*גדילה לגובה בקרב ילדים בגילאי 3-5 , באחוזון 25 ומטה במשקל לגובה, שקיבלו פדיאשור בשילוב התזונה היומית בליווי ייעוץ תזונתי לעומת ילדים שקיבלו ייעוץ תזונתי בלבד.

 

 Alarcon PA, et al. Clinical pediatric Apr 10. 2003;42(3):209-217. 2. Huynh DTT et al. J Hum Nutr Diet 2015;28:623-35. 3. Huynh DTT, et al. J Nutr Sci. 2016; 5-20

IL-PDS-2500012